Powered By Blogger

tisdag, juli 29, 2008

Siden Sammet Trasa Lump

Efter Götelakorv och Stockholm åkte jag hem till Stavbäck, ljuva landsbygd. Min ivriga mor hade redan bestämt dagens utflyktsmål. Så vi åkte till den lilla byn med dess lilla hantverksutställning, i år med temat Siden Sammet Trasa Lump. Förr i tiden, då lump utnyttjades som råvara till pappersmassa, kunde man jobba som lumpsamlare. Vilket drömjobb!
-Goddag, ursäkta har fru Karlsson möjligtvis någon lump hemma?
-Nej tyvärr.
-Jaha, jamen tack då fru Karlsson. Då söker jag vidare. (osv, osv, osv...)

Det är nog bara sådana här tillfällen jag verkligen önskar att jag var rik så att jag kunde köpa något oanvändbart, som man bara vill ha för havandets skull. En dyr handgjord hatt till exempel.

Eller ett täcke omsorgsfullt ihopsytt av en myriad av små sexkanter.

Men mest av allt vill jag ha den här otroligt fina trasmattan! Så modern och ändå så bonnig!

Vi gick in i cafét där man kunde köpa nybakt bagarstugebröd med ost och gurka på. Godare maträtt finnes icket.


Någon hade sytt en tårta. Så inbjudande!


På väggen hängde en bonad med uppmaningen: "Spinn spinn spinn Dottern min". Jag kände mig lite träffad och när vi kom hem började jag sticka på ett par vantar till Rut. Min mor skrattade åt min oskicklighet och jag beslöt mig för att ha god framförhållning och göra dem i en 2-årings storlek, för det är nog ungefär så lång tid det kommer ta innan de är klara.

Ullevi


Vi gick och såg Bruce. Fast mest fick vi se Bruce på en skärm för vi satt säkert 500 m från scenen. Ullevi är STOOOOORT!


Vi log falska leenden mot kameran

Det känns som att vi har refererat till andras upplevelser av konserten när vi svarat på frågor om hur det var. Den bittra sanningen är att det var kasst ljud. Det roligaste under de 3 timmarna var att iaktta stekaren i vit skjorta som oavbrutet stod upp på sin sittplats med solbrillor på huvudet, en öl i vänster hand och någon slags pulserande raverörelse i högerhanden. Mannen i röd pikéskjorta störde sig till slut så mycket att han bad stekaren att sätta sig ner. Bråk uppstod i form av knuffar och okvädesord. Mannen i pikéskjorta gick bort och hämtade en vakt. Stekaren fick lämna sin plats i över en timme på grund av sitt störiga beteende. När han kom tillbaka tog han av sig skjortan, fick med sig några sympatisörer och stod upp och viftade med klubbarmen ytterligare en timme.

onsdag, juli 09, 2008

Vykortshälsning från Stockholm


Hej igen!
Dag 1 i Stockholm flög iväg snabbare än vinden. Det regnade och jag satt själv inomhus hela dagen och såg Anchorman. På något underligt sätt hade vi båda lyckats undvika att se Wimbeldonfinalresultatet. Så när vi råkade zappa in reprisen under aftonen satt vi som på nålar i 4 timmar! Vilken match! Helt fantastiskt! Igår shoppade vi lite och hälsade på Fredriks syster och kille i Solna. De bjöd oss på indiskt. Starkt och gott. Imorse startade vi dagen med en joggingrunda, för nu ska de goda rutinerna komma igång igen. Jag har så sämst kondis. Blir helt knäckt. Jag åker till Skellefteå imorgon bitti. Det ska bli skönt. Jag gillar inte stressen här. Jag gillar inte storskaliga städer, gillar inte att färdas fram i långa metallkorvar, vare sig det är ovan eller under jord. Jag vill hänga i skog och mark, kanske paddla, cykla till Baggböle, fiska med brorsan, hänga i stugor, bara sitta och hålla käft.
Snart ses vi. Jag längtar!
Vänligen,
Physalis

Vykortshälsning från Göteborg


Kära Umeå!
Här i Götelakorv har jag haft bra dagar. Mötte upp med Fredrik på fredagen och installerade oss i Anders lägenhet på Hisingen. På lördagen var det jättefint väder så vi åkte till Delsjön och badade. Årets första dopp för min del! Sen laddade vi inför Bruce med Gin Russian och sotade ögon. Konserten var mäktig men där vi satt var ljudet katastrofalt dåligt och det blev inte bättre av alla konsertidioter som klappade i takt till samtliga låtar så att musiken överröstades av smattrande händer. Efter 3 timmars hitskavalkad vandrade vi till Jonsborg där vi släckte ner på Vegan Bratwurst. Det var en ohyggligt tjock soyakorv. Jag blev nästan rädd för den. Nu ska vi ta bussen till Sthlm. Skriver mer därifrån. Jag saknar dig så mycket!
Puss och Kram / Physalis

torsdag, juli 03, 2008

Tuffe Uffe

(bilden är lånad från www.tidningenspira.com)

Igår var jag på orgelkonsert. Jag fick inget sällskap med mig så jag gick själv, men ensam var jag inte. Nej, jag omgavs av vackra fallande brutna g-molltreklanger, förminskade septimackord, jublande figurationer, cantus firmus, ritornellsatser, långsamma triosonater och skärande kromatik. Mannen på bilden heter Ulf Samuelsson och genomför en sverigeturné där han framför samtliga Bachs orgelverk. Medelst cykel tar han sig mellan städerna där han framför olika konserter som alla följer kyrkoårets högtider, med en adventsinspirerad start i Kiruna.
Har ni möjlihet att gå och lyssna så gör det!. Ulf Samuelsson - I en stad nära dig!

onsdag, juli 02, 2008

BDV - Bland Det Värsta

Bland Det Värsta som finns är Tre. 3. Helvetets mobiloperatör. Jag har blivit skinnad på så sjukt mycket pengar under de här åren att jag blir gråtfärdig bara av att tänka på hur mycket jag skulle kunnat ha sparat ihop. Det handlar inte bara om EN resa som gått förlorad.
Självklart så var min mobil operatörslåst när jag skulle byta till Halebop. Visst det skulle jag ha tänkt på såklart, men när jag ringde kundtjänst och sade upp mitt abbonemang kunde de väl åtminstone ha låtit meddela mig hur jag skulle gå tillväga. För det går inte att låsa upp på studs. Nej, man måste ringa till kundtjänst. Sedan tar det TRE - jag upprepar TRE veckor innan man får en jävla kod per post hem till sig. Jag kan inte fatta hur det här går ihop! Att jag kan söka på vilket ord som helst på google och få hundratusentals träffar på någon bråkdel av en sekund. Att jag kan direktöverföra pengar mellan olika kontinenter via internet. Att jag kan köpa en flygbiljett på en hemsida och sedan ha all information flygplatsen behöver på mitt kreditkort. MEN det går inte att skicka en jävla kod till en per mail ens under dagen! Nej, den måste tydligen åka per diligens och inte vara mig tillhanda förrän efter TRE veckors tid! Avskyn jag känner inför företaget är jämförbart med det jag känner för krig och våld och hemskheter. Nu har jag delat med mig av mitt hat och det är dags för er att tillkännagiva: Vad är Bland Det Värsta ni vet?

tisdag, juli 01, 2008

I love Paint


Idag fick jag semester. 4 veckors semester. Den har aldrig kännts så välkommen eller välförtjänt som nu. I över en veckas tid har jag haft hjärtklappning på jobbet. Det är inte att hjärtat rusar, men det slår i 110-120 slag i minuten i ca 3 timmar. Jag blir yr, andfådd och jättetrött. Mitt lilla hjärta orkar nämligen inte med press och stress och oro, och just nu är det för mycket av den varan. Önskar så att det någon gång slapp känna att det var tvunget att arbeta så hemskt för mig, för det får mig att känna mig som världens sämsta arbetsgivare.
-Hörde du det lilla hjärta!? Jag vill att du ska slå för andra än för mig, och att du ska känna lugnet, så att jag får ha dig som min anställde vice chef i min kropps kontorslandskap länge länge. Vad vill du ha? Högre lön? Färre arbetsuppgifter? Säg och du ska få!